Perşembe, Şubat 13, 2020

CORONA VİRÜS...



Bu günlerde insanların korkulu rüyası olan minicik bir canlı...İnsan vücuduna girdikten sonra savunma sistemi kuvvetli olmayanlarda kısa süre içinde ağır bir solunum yolu hastalığına ve ardından ölüme neden oluyor.Eğer kişinin savunma sistemi kuvvetliyse hafif belirtilerle hastalık atlatılabiliyor. 

Aslında en önemli şey korunma önlemleri ve vücut direncini artırmak...İnsanlar , vücudun direncini yükseltecek önlemler almak yerine,virüse etki edecek ilaç ve aşıları bulmaya çalışıyorlar. 


 Burada size bir çok tıbbi bilgiyi daha ardarda sıralayabilirim.Ama çok daha tehlikeli virüslere dikkat çekmek istiyorum. 


 Gerçekten,aslında çok daha tehlikeli virüsler var hayatımızda...Bir kere bulaşınca kısa sürede bütün vücudu ele geçiren...Mesela ;dedikodu virüsü, para hırsı virüsü,şan-şöhret virüsü, desinler virüsü, eller ne der virüsü, yalan virüsü , marka kullanma virüsü, moda virüsü...


 Bu virüsler hayatımızın bir döneminde ister istemez hepimize bulaşıyor.(Bağışıklık sistemi kuvvetli olanlar , virüsü kolaylıkla bünyelerinden atıyorlar. ) 


 Kimimiz hastalık kaptığının farkına varıyor ve ondan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.Kimimiz hastalıklarımızın farkında bile değiliz.Bize bulaşan virüsün bizi yavaş yavaş öldürdüğünü anlamıyoruz bile... Kimimiz de her şeyin farkındayız ama umurumuzda değil...Sanki ahiret yokmuş gibi,sanki bir gün İlâhi Adalet gerçekleşmeyecekmiş gibi,sanki hiç ölmeyecekmiş gibi,sanki her yaptığımızı gören, her söylediğimizi işiten bir yaratıcı yokmuş gibi ; inatla , virüsle birlikte yaşıyor ve ondan kurtulmak için hiç bir çaba harcamıyoruz. 


Corona virüs sadece dünyamızı bitirirken, diğer virüsler hem dünyamızı hem ahiretimizi bitiriyor. 


Hayatımızı mahveden virüsler hakkında bu kısa girizgâhtan sonra; her bir virüsün bulaşma yolları,semptomları ve tedavisini ayrı ayrı anlatmak istiyorum. 


Dilim döner ve Allah nasip ederse...

Hiç yorum yok: